Rapoarte & Analize

...industriile/pietele interactioneaza

Rapoartele si analizele InterBiz | research & consulting acopera o sfera larga de sectoare.
Serviciile noastre acopera analize sectoriale globale, cercetari de piata cantitative si calitative, previziuni si trenduri, analize sectoriale si rapoarte personalizate care sa va ajute sa cresteti afacerea.

Metodologii utilizate

Conceptia noastra este ca intr-o analiza/cercetare cel mai important lucru este ca informatiile primare sa fie corecte. Daca acestea nu sunt corecte, atunci intreaga analiza nu are absolut nicio valoare, iar beneficiarul nu va avea parte de servicii de calitate. Valoarea noastra consta in faptul ca folosim diverse instrumente pentru a avea informatii primare corecte. Pornind de la aceasta premisa, in analizele si raportarile noastre utilizam informatii verificate din 3-4 surse.

Culegerea informatiilor / desk research:

  • Surse conventionale: institutii publice abilitate, mass-media, internet, direct de la firme, rapoarte analitice
  • Surse ne-conventionale: furnizori de diverse materii prime si servicii de baza, teoria echilibrului de tip Cournot, distribuitori, retaileri, consumatori finali. Tehnicile utilizate constau in interviuri fata in fata, prin telefon sau prin intermediul internetului.

Prelucrarea informatiilor / biz intelligence:

  • Informatiile culese din sursele de mai sus sunt puse intr-o matrice si corelate. Apoi excludem variantele improbabile si le pastram pe cele probabile si aducem informatiile in forma finala.
  • Previziunile sunt realizate pe trei scenarii si se bazeaza pe teorii izocuantice (diferite de la o piata la alta in functie de atomizare, saturatie etc). De asemenea, tinem cont de factorii de influenta, particularitatile si comparatia cu alte tari.

Prezentarea informatiilor:

  • Informatiile in forma finala le consideram informatii brute, dar utilizabile intr-o analiza sectoriala. Conceptul unei analize sectoriale InterBiz are la baza modelul celor 5 forte – Porter.
  • In cazul analizelor globale propuse de InterBiz nu sunt trase concluzii personalizate ci generale, dar sunt esentiale si specifice sectorului analizat. In final, beneficiarul analizei noastre trage propriile concluzii si isi face propriile strategii de dezvoltare.
  • In cazul serviciilor customizate analiza este realizata in maniera atingerii scopurilor urmarite de clientul nostru (ex: lanseaza un produs nou si ar dori sa stie cat poate castiga cu acest produs? / cum se poate diferentia sau pozitiona fata de concurenta? / gradul de satisfactie? / exista “nise” de piata neabordate?).

Sectoare acoperite:

Agricultura: zootehnie, cereale, ingrasaminte si pesticide, hrana pentru animale
Auto: piese auto, autovehicule comerciale, autovehicule persoane
Constructii: lucrari de constructii civile si ingineresti, ciment si var, agregate & betoane, materiale de zidarie, prefabricate din beton, adezivi si mortare uscate, lacuri si vopsele, materiale izolante, placi ceramice, structuri si componente metalice, adezivi si sigilanti
Bunuri de consum: mobila, electronice, electrocasnice
Energie: electricitate, gaze, energie regenerabila, caldura, produse petroliere, biodiesel, bioetanol
Finante & banci: asigurari, leasing, banci
FMCG: lactate, inghetata, morarit & panificatie, carne si produse din carne, zahar, ulei, dulciuri, produse pentru ingrijirea locuintei, igiena personala, cosmetice
Sanatate: servicii medicale private, medicamente
Industrie: hartie si carton, plastice, ambalaje, textile & confectii, echipamente electrice, tevi si tuburi, metalurgie, industria navala, material rulant
IT&C: eCommerce, internet, hardware, software, CATV
Retail: imbracaminte, materiale de constructii, alimente, electronice, farma
Transport & logistica: transport marfa, transport persoane, logistica
   
InterBiz | research & consulting asigura suport profesional clientilor in privinta imbunatatirii activitatii pentru toate industriile. Echipa noastra de analisti, consultanti si experti monitorizeaza si evalueaza permanent piata ta tinta.
Mai multe despre competentele noastre pentru “Rapoarte & Analize” office@interbizgroup.ro
 

Inscriere newsletter

Nume:
Email: